Ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ”KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS”

To 1o Ε.Κ Δυτικής Αττικής ανήκει πλέον στον χάρτη με τα 1000 Ασφαλή σχολεία της χώρας μας!

Την Πέμπτη 15/02/2024 οι μαθητές/τριες του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικής ολοκλήρωσαν την πρακτική άσκηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΄΄ KIDS SAVE LIVES&iSAVElives FOR SCHOOLS΄΄.

Με την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες οι μαθητές/τριες απέκτησαν σημαντικές γνώσεις που συνδέονται με την υγεία και την ασφάλειά τους. Η γνώση των πρώτων βοηθειών επιτρέπει στα παιδιά να βοηθήσουν φίλους, συμμαθητές ή ακόμα και μέλη της οικογένειάς τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ,χωρίς πανικό και με τον σωστό τρόπο. Οι μαθητές/τριες εκπαιδεύτηκαν στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής η οποία περιλαμβάνει τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που απειλείται η ζωή κάποιου συναθρώπου τους. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες  εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή προσέγγιση του θύματος,  στην  κλήση βοήθειας (ποιους αριθμούς πρέπει να καλέσουν και τι πληροφορίες να δώσουν), στον Έλεγχο Αναπνοής, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στην Θέση Ανάνηψης και στην αντιμετώπιση Πνιγμονής από Ξένο Σώμα. 

Μαθαίνοντας τις  Πρώτες Βοήθειες τα παιδιά αναπτύσσουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και συμπόνιας προς τους άλλους. Επίσης, η εκπαίδευση των παιδιών στις Πρώτες Βοήθειες είναι ένας σημαντικός τρόπος της ενίσχυσης της ασφάλειας, της αυτοπροστασίας και της αλληλεγγύης σε μια κοινωνία. 

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ για την υλοποίηση του προγράμματος  ΄΄ KIDS SAVE LIVES&iSAVElives FOR SCHOOLS΄΄ και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στον Μαθητικό Διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2024 στην Θεσσαλονίκη.